sohbetodasi.hatenablog.com Chat, Arkadaşlık

Arkadaşlık, Sohbet ve chat gibi alanlarda yazılar barındıran sayfa.

Online Chat Sitelerinin Kullanıcı Sayıları Neden Artıyor?

f:id:chatodalari:20200305195535p:plain

Geldiğimiz nokta teknolojinin son seviyesi değildir. Bundan yıllar önce yaşamış ve ölmüş birinin bu günleri hayal etmesi imkânsızdı. Yetmişli yıllardan itibaren daha fazla gelişim gösteren teknoloji biz insanlar olarak hayatımızı hem kolaylaştırdı hem de kişilerle hızlı bir iletişim kurmamızı sağladı. Çağımızın en önemli icatlarından biri hiç kuşku yok ki bilgisayarlardır. Bilgisayar insanların ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına cevap verme noktasında oldukça başarılıdır. Örneğin oyun, Müzik, Film, program, yazılım ve sohbet gibi çoklu alanlarda pratik bir şekilde kullanılabilen cihazlardır.

Bizim önceliğimiz bilgisayarlar ve telefonlarla yapılan chat ve arkadaşlık olacak. Nerede nasıl olursanız olun bir sohbet odasına girerek binlerce kişiye anında ulaşabilirsiniz. Arayışınızın eğer yeni bir arkadaşlık kurmak içinse doğru yerde olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Sohbet sitelerin kullanıcısı sayısının artmasın da ki en büyük etken tamamı ile ücretsiz olmaları, Kolay kullanım sağlamaları ve kayıt gerektirmemeleridir.

Olayın temeline bakıldığında talebin ve arayışların genel olarak yeni bir arkadaşlık deneyimi kazanmak için yapıldığı görülür. Bu yüksek bir orandır ve yapılan araştırmalar da bu bizi destekler niteliktedir. Küçük bir bölüm ise hem yeni arkadaşlıklar yapmak isterken kendi özel olarak ilgilendikleri konular da insanlara ulaşarak o konu hakkında sohbet etmek istemeleridir.

 Chat sitelerin de bazı kategoriler oluşturulmuştur. Bunlardan birisi yaş gruplarıdır. Siz hangi yaş aralığın da bulunuyorsanız o yaş aralığını seçip yalnızca belirlemiş olduğunuz yaş grubuna ulaşabilirsiniz. Diğer seçenekler arasında yaşanılan şehir, Çalışılmakta olan iş veya meslek gruplarıdır.

İnsanlar bazen bazı konular da çok fazla detaycı olabilmektedirler. Hem kendi yaş grubunda hem de aynı mesleği yapan bayan veya erkeği arayabilirler. Bu şekilde pratik, hızlı ve fonksiyonel bir kullanım sunan arkadaşlık siteleri başlığımız da de değindiğimiz gibi kullanıcısı sayılarını günden güne arttırmaktadırlar.

 

İletişim: esram1634@hotmail.com